Арсенал" постигна втора поредна победа във Висшата лига, след като надигра с 3:0 "Стоук сити" у дома. Въпреки категоричния резултат обаче "артилеристите" срещнаха много сериозни проблеми и трите гола паднаха в заключителния четвърт час.

Обамеянг два пъти и Лаказет вкараха головете. "Арсенал" спечели два поредни мача за първи път от края на ноември. След 31 изиграни срещи "артилеристите" имат 51 точки и са с четири зад петия в подреждането "Челси", но сините имат и мач по-малко.

"Артилеристите" изцяло проспаха първото полувреме, което беше много скучно и не предложи почти нищо интересно. За 45 минути двата отбора отправиха едва един точен удар и той беше на сметката на домакините.

Думите на Венгер на почивката явно дадоха ефект и отборът излезе доста по-мотивиран през втората част. "Артилеристите" поеха нещата в свой контрол и за "Стоук" стана доста по-опасно. Въпреки това изявите на Джак Бътланд на вратата на "грънчарите" бяха много добри и спасяваха отбора до този момент.

Едва в последния четвърт час "Арсенал" заигра по-активно и успя да поведе чак в 75-ата минута. Месут Йозил беше съборен в наказателното поле от Бруно Мартинс Инди и съдията Крейг Поусън даде дузпа за домакините.

Пиер-Емерик Обамеянг застана зад топката и с удар в долния ляв ъгъл на Бътланд откри резултата.

Това попадение свърши работа на "Арсенал" и за домакините вече имаше празни пространства и шансове да развиват атаките си. Четири минути преди края падна и второ попадение, което окончателно уби надеждите на гостите от "Стоук".

Центриране от корнер на Йозил не беше засечено от купа от играчи, топката попадна в Обамеянг около точката на дузпата, където габонецът нямаше никакви проблеми да вкара втория си гол.

В 89-ата минута "Арсенал" получи втора дузпа след много необимислена проява на Папа Ндиайе. Халфът на "Стоук" фаулира Лаказет, който беше с гръб към вратата и нямаше как да отправи удар в този момент, но сенегалецът, го "засили" с рамо и съдията посочи бялата точка.

Потърпевшият Лаказет се разписа и оформи крайния резултат.

Дневник