Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Илиана Раева постави много висока оценка за представянето на българския отбор в Световната купа, която се проведе в София през уикенда. Според нея на този етап няма кой да се мери с ансамбъла, а състезателките в индивидуалната надпревара са показали голямо израстване.

"Поставяме си много високи цели и вярваме, че можем да спечелим златни медали на световното първенство", обяви Раева.

Тя още веднъж изтъкна факта, че пред всички състезателки стои още много работа и тренировки. Българският състав завърши с пет медала в индивидуалното – четири на Катрин Тасева (един златен, два сребърни и един бронзов) и един на Боряна Калейн, а ансамбълът спечели злато в многобоя и на три топки и две въжета, както и две бронзови отличия.

"Оценката ми за представянето на български отбор е много висока. Много сме щастливи всички. Радвам се, че момичетата успяха да си изиграят толкова силно съчетанията, особено на топки и въжета, въпреки че допуснаха груба грешка. Много се радвам за Катрин Тасева, защото й беше нужно да повярва, че е силна, че я харесва публиката, съдиите. Боряна Калейн се представи малко колебливо, но тя е още много млада", каза още Раева.

"Всички са много заредени. Вече говорихме за промените и подобренията, които трябва да се направят в композициите на индивидуалното. Трябва да работим върху психическата устойчивост на момичетата".

България ще бъде домакин на световното първенство от 10 до 16 септември в "Арена Армеец".

Dnevnik.bg