Пилотът на "Ред бул" Даниел Рикардо изрази мнение, че съвременните болиди от Формула 1 са прекалено широки, за да могат да се получават изпреварвания на пистата. Австралиецът смята, че трябва да се намери нужният баланс между скорост и спектакъл, за да не намалее зрителският интерес към спорта.

"Със сегашните по-широки гуми, както и по-големите шасита на пистата буквално не остава пространство, откъдето да минеш. Много е трудно да намериш чист въздух и да опиташ да изпревариш. По мое мнение по-тесните болиди бяха супер, чувствахме се сякаш управляваме мотоциклети", каза Рикардо.

Австралийският пилот призова ФИА и шефовете на Формула 1 да помислят как да направят състезанията по-атрактивни, а изпреварванията да се увеличат. След промяната на правилата през 2017 г. времената на обиколка бяха свалени с до 5 секунди на някои трасета, но в момента изпреварванията стават основно чрез използването на DRS.

"Виждаме, че в мотоциклетните серии времената на обиколка са по-слаби от нашите с 30 секунди, но въпреки това има постоянни изпреварвания. Те доказват, че времената на обиколка не са най-важното нещо, а по-скоро спектакълът на пистата", каза още Рикардо.

Дневник