Мениджърът на "Челси" Антонио Конте не е притеснен за бъдещето си в клуба. Критиките към него и информациите, че ще бъде освободен, се увеличиха след загубата с 1:3 от "Тотнъм".

"Честно казано, не се притеснявам. Аз и играчите даваме всичко от себе си. Работим много здраво, за да имаме добър сезон. Щом сме в такава позиция, тогава заслужаваме да сме там", заяви италианският специалист след домакинската загуба с 1:3 от "Тотнъм" в неделя.

Двубоят беше отлична възможност за "Челси" да съкрати изоставането си от първите четири във Висшата лига. Поражението обаче постави под заплаха класирането на сините за Шампионската лига. Седем кръга преди края те изостават с осем точки от четвъртия "Тотнъм".

"Убеден съм, че получавам максимума от играчите си. Работим усилено и тяхната отдаденост е на най-високо ниво", допълни Конте.

Към незадоволителните резултати през сезона влиза и отпадането в осминафиналите в Шампионската лига. Отборът остава в борбата за Купата на Англия, където ще играе полуфинал със "Саутхемптън" на 22 април.

Италианецът е начело на тима от лятото на 2016 г., като триумфира с титлата във Висшата лига в дебютния си сезон. Договорът на Конте изтича след края на сезон 2018-2019.

Дневник