Мачът между "Ювентус" и "Реал" (Мадрид) ще постави началото на четвъртфиналната фаза в Шампионската лига. Финалистите от миналия сезон ще се изправят един срещу друг в Торино.

В другата среща за вечерта "Севиля" приема "Байерн".

Носителят на трофея за последните две години "Реал" влиза като фаворит, но "Ювентус" разчита на големия си опит и на отличната форма от началото на годината. "Бианконерите" имат едва четири допуснати гола през 2018 г., като три от тях отбеляза "Тотнъм" в осминафиналите.

Добрата серия на "Ювентус" започна през ноември след поражението с 2:3 от "Сампдория". Вече 25 мача (21 победи и четири равенства) тимът на Масимилиано Алегри няма загуба. Още по-обнадеждаващо за италианците е, че те не са губили на свой терен в европейските турнири от близо пет години. За последно това стана на 10 април 2013 г., когато отстъпиха с 0:2 на "Байерн".

Проблем пред Алегри обаче стои заради наказанията на Мехди Бенатия и Миралем Пянич, а Алекс Сандро и Марио Манджукич са под въпрос заради контузии.

"Реал" безспорно е най-добрият отбор в света, но в два мача ние можем да ги отстраним. Ситуацията е съвсем различна от финала през миналия сезон", каза преди срещата капитанът на "Ювентус" Джанлуиджи Буфон.

Европейският клубен шампион се представя колебливо през сезона, но в Шампионската лига демонстрира високо ниво и постоянство. Това се дължи на добрата форма на Кристиано Роналдо, който вкара във всеки от осемте мача на отбора си в турнира дотук. Освен това португалецът е в невероятна серия, като се разписа и в петте мача, в които е играл срещу "Ювентус".

В последните седмици "Реал" се стабилизира и има пет поредни победи, което е най-добрата форма на състава през сезона.

Другият четвъртфинал във вторник противопоставя "Севиля" и "Байерн". Испанците са с повишено самочувствие, след като отстраниха "Манчестър юнайтед".Срещу себе си обаче те имат намиращия се в отлична форма "Байерн", който през уикенда победи с 6:0 "Борусия" (Дортмунд). Баварците гледат изцяло към Шампионската лига, като поредната им титла им в първенството изглежда въпрос на време.

И "Севиля", и "Байерн" са в много добри серии – андалусийците са без загуба в последните си пет срещи, а "Байерн" в шест. Германците нямат равенство в 20 последователни срещи.

Дневник