Футболистите на "Олимпиакос" са били глобени с 400 хил. евро от собственика на клуба Евангелиос Маринакис, съобщава Би Би Си, като се позовава на информации в гръцките медии. Освен това корабният магнат направил мащабна чистка в състава.

В основата на решението му е силното разочарование от равенството 1:1 с десетия "Левадиакос" в събота.

"Аз и останалите фенове ви търпяхме достатъчно. Вие се махате днес и излизате във ваканция", заявил Маринакис според медиите в Гърция. Той щял да остави в състава само петима-шестима от футболистите, като ще включи в отбора юноши.

По думите му част от глобата е наложена за равенството 1:1 с големия съперник "Панатинайкос" от 4 март. Това не е първият случай, в който Маринакис предприема мерки срещу отбора си, след като преди три години наложи глоба от 500 хил. евро.

"Олимпиакос" е трети на три точки зад АЕК и на една зад ПАОК, като има и по един мач повече от съперниците си в спора за титлата. Гръцкото първенство беше подновено през уикенда след прекъсването заради скандала с прекратения мач между АЕК и ПАОК.

От 1997 г. насам "Олимпиакос" има пълна хегемония в гръцкия футбол, като само веднъж е пропускал да стане шампион - през 2010 г. До края на настоящия сезон остават четири кръга.

Маринакис е собственик и на английския "Нотингам форест".

Dnevnik.bg