Шампионът в тежка категория на Световния боксов съвет (WBC) Дионтей Уайлдър е съгласен да се бие с Антъни Джошуа във Великобритания. Това казаха мениджърите на американеца, които изтъкнаха желанието му да обедини всички титли в тежката категория.

Британецът Джошуа победи по точки Джоузеф Паркър и добави титлата на Световната боксова организация (WBO). В момента 28-годишният Джошуа държи четири от поясите – на Международната боксова федерация (IBF), Международната боксова организация (IBO) и Световната боксова асоциация (WBA). Ако се състои мач между него и Уайлдър, ще може да бъде излъчен първият абсолютен световен шампион от 2002 г.

"Ние сме много доволни, че Джошуа най-накрая изрази готовност да се бие с Дионтей и каза, че това ще бъде следващият му мач. Вярваме, че Антъни е мъж, който държи на думата си, затова Дионтей приема предизвикателството", каза мениджърът му Шели Финкъл пред "Телегрф".

Уайлдър има 40 мача на професионалния ринг и до момента няма загуба. Бронзовият бомбардировач, както е известен боксьорът от Алабама, спечели 39 от срещите си с нокаут.

Финкъл, който движи делата на американеца заедно с Ал Хеймън, обяви, че още през тази седмица ще се свърже с промотъра на Джошуа Еди Хърн. Още в неделя стана ясно, че британецът ще трябва да проведе защита на три от титлите си, но според Хърн има малък прозорец, който позволява да се организира и друг мач.

Желанието на екипа на Джошуа е той да се проведе във Великобритания, а не в САЩ. От щаба на Уайлдър са съгласни.

"Ако става въпрос за стадион "Уембли" през лятото, ние сме съгласни. Всички искат бой – ние, те, както и феновете, затова нека да го направим", каза още Финкъл и добави, че най-добре ще бъде да се организира един мач във Великобритания и един в САЩ.

Дневник