Байерн" (Мюнхен) ще се възползва от опцията в договора на Хамес Родригес и ще го откупи за постоянно от "Реал" (Мадрид), обяви президентът на клуба Карл-Хайнц Румениге. Баварците, които привлякоха колумбийския плеймейкър през лятото с договор за двегодишен наем, ще платят 42 милиона евро.

"Мисля, че Хамес пасна идеално на нашия отбор и се адаптира много бързо. Имаме опция да го откупим за постоянно и определено ще се възползваме. Щастливи сме много от неговото представяне", каза Румениге.

С 42-та милиона, които "Байерн" ще плати на европейския клубен шампион, трансферната сума ще скочи до 55 милиона. В началото на сезона баварците платиха 13 млн., за да го вземат под наем. Освен това "Байерн" се задължи и да плаща заплатата му, която до момента беше на стойност 8 милиона евро.

"Трябва да благодарим на Карло Анчелоти, който го привлече. Много сме доволни от този ход", добави още Румениге.

Въпреки че беше взет от Анчелоти, с когото работи в "Реал", Хамес направи най-добрите си мачове под ръководството на Юп Хайнкес. През сезона той има 28 мача с пет гола и 11 асистенции във всички турнири.

Колумбиецът премина в "Реал" (Мадрид) след световното първенство през 2014 г. за 80 милиона евро, които бяха платени на "Монако". След две Шампионски лиги, титлата на Испания и още четири трофея обаче Хамес се оказа ненужен на "Сантяго Бернабеу".

Дневник