Носителят на "Златната топка" Кристиано Роналдо сътвори поредното си футболно шоу, с което засили "Реал" (Мадрид) към полуфиналите в Шампионската лига. Португалецът вкара два гола и подаде за третия при гръмката победа с 3:0 срещу "Ювентус" в Торино.

В другата среща "Байерн" взе ценна преднина след 2:1 срещу "Севиля" като гост.

Мачът между "Ювентус" и "Реал", който беше повторение на финала от миналия сезон, се оказа същинска фиеста за шампионите. "Реал" изигра един от най-силните си двубои през сезона и заслужено си отвори широко вратата към следващата фаза.

В центъра на вниманието попадна Роналдо. Той даде преднина на отбора си още в третата минута. Кулминацията в представянето му дойде в 64-ата, когато отбеляза зрелищен гол със задна ножица. Не по-малко забележителен беше и отговорът на привържениците на "Ювентус", които се изправиха на крака аплодираха португалеца.

В 66-ата минута Дибала получи втори жълт картон и беше отстранен, а малко по-късно Марсело вкара третия гол. До края Роналдо имаше още две добри възможности да запише хеттрик.

"Реал" започна вихрено, като поведе в началото. В третата минута Иско подаде от ляво и Роналдо засече пред вратата.

Последваха минути, в които "Ювентус" опита да поеме контрол върху срещата. В 23-ата минута Кейлор Навас спаси удар с глава на Гонсало Игуаин. В 36-ата с мощен удар от разстояние Тони Кроос улучи гредата.

В началото на втората част след диагонален изстрел по земята на Роналдо топката мина покрай гредата. В 64-ата минута Роналдо овладя топката до аутлинията и върна към точката на дузпата, където Лукас стреля, но Джанлуиджи Буфон изби. Впоследствие Даниел Карвахал центрира от дясно и със задна ножица португалецът удвои.

Секунди по-късно Дибала получи втори жълт картон и беше изгонен. "Реал" се възползва, като имаше пълно превъзходство до края. В 72-ата минута Роналдо изведе Марсело, който отблизо преодоля Буфон за 3:0. В оставащото време голмайсторът на белите имаше още две възможности за гол, а Матео Ковачич улучи греда. В края "Ювентус" също създаде положения пред вратата на съперника, но не можа да се възползва.

"Байерн" също направи крачка към полуфиналите. Германският шампион направи обрат за 2:1 срещу "Севиля".

В 31-ата минута Сарабия пое в наказателното поле и вкара. Играчите на гостите искаха да бъде отсъдено нарушение за игра с ръка, но сигнал не последва.

Малко преди почивката след центриране на Франк Рибери от ляво топката се отклони в крака на Хесус Навас и влезе във вратата на "Севиля". "Байерн" постигна обрат в 68-ата минута, когато Рибери центрира, а изскочилият зад защитата Тиаго Алкантара стреля с глава. Топката отново рикошира в играч на андалусийците и влезе във вратата им.

Дневник