Приходите на "Тотнъм" за миналата финансовата година са се увеличили с близо 100 милиона паунда, обявиха от клуба. "Шпорите" съобщиха, че за годината, която приключва на 30 юни 2017 г., приходите им са 306.3 милиона паунда, в сравнение с 209.8 за предходните 12 месеца.

Отстъпление в резултатите има единствено в средствата, получени от продажба на билети - 19 милиона срещу 22.2 в предишния сезон. Това се дължи на разрушаването на североизточния сектор на "Уайт Харт лейн" още преди края на сезон 2016-17.

Във всички останали пера приходите са увеличени - тези от европейските турнири са 44.6 милиона срещу 18.7 милиона година по-рано, от домашните купи 5 са млн. паунда срещу 2.4 милиона, а от телевизионните права се повишават от 94.8 до близо 150 милиона паунда.

Печалбата на клуба за този период след данъците е 41.2 милиона паунда. Активите на "шпорите" също са увеличени - 227.2 милиона паунда срещу 206.1 за предишния отчетен период.

От "Тотнъм" обявиха още, че строежът на новия стадион продължава с много високи темпове. Покривът е в процес на издигане, монтират се седалки, както и информационните LED табла и видео екрани. "Освен това продължаваме да създаваме нови работни места за всички хора в района, като до момента те са 1200", съобщиха от клуба.

Модеринизране се прави и на тренировъчната база, в която през май ще бъде отворена нова сграда. В нея ще има 46 стаи за футболистите, където те ще отсядат преди мачове, както и нов възстановителен център. Базата на "Тотнъм" ще бъде използвана от бразилския национален отбор преди световното първенство.

"Като попечители на клуба осъзнаваме необходимостта да осигурим бъдещата му стабилност, като същевременно управляваме неговия растеж. Намираме се в исторически период за "Тотнъм", но също така пред нас има и много предизвикателства, които ще посрещнем със същата решителност", каза президентът на "шпорите" Даниел Леви.

Дневник