Бившият №1 в световната ранглиста Новак Джокович остана без треньор, след като обяви раздяла с Радек Щепанек. Чехът работи по-малко от половин година със сръбския тенисист, след като влезе в неговия щаб през декември. Новината идва по-малко от седмица след като Андре Агаси обяви, че вече не е треньор на Джокович.

Самият Джокович поднесе новината по интересен начин и в изявление на официалната си страница споменава Агаси само в последното изречение.

"След турнира в Маями Новак Джокович и неговият тенис треньор Радек Щепанек решиха да сложат край на своето партньорство. Личните отношения между тях остават много добри, а Новак се наслаждаваше на времето, в което работиха.

Новак продължава да е концентриран върху завръщането си към най-добра форма и възстановяване на самочувствието след дългото отсъствие заради контузия. Той продължава да търси нови начини да си върне победната форма. Сътрудничеството с Андре Агаси също приключва", гласи цялото съобщение.

През миналия уикенд Агаси обясни, че различия в мненията стоят в основата на решението му.

"С най-добри намерения опитах да помогна на Новак. Желая му само най-доброто занапред. Прекалено често се оказваше, че не сме на едно мнение", казва Агаси в официално съобщение, разпространено от ESPN.

Двамата започнаха съвместната си работа преди година, когато Агаси влезе в екипа на Джокович. Американецът обяви, че е решил да се завърне към тениса именно заради бившия №1. Това се случи малко след като Джокович се раздели с Борис Бекер.

В момента сърбинът е №12 в световната ранглиста, а пропадането му продължи с ранно отпадане на турнира в Маями. През 2018 г. Джокович има три победи и две загуби, а в първия турнир от Големия шлем Australian Open отпадна на осминафинал, когато беше победен от Хьон Чун.

Джокович обяви, че ще си вземе кратка почивка, след което ще участва на турнира от сериите "Мастърс" в Монте Карло, който е между 15 и 22 април.

Дневник