Без победител завърши голямото дерби на Милано между "Милан" и "Интер". Двата градски съперника не си вкараха голове в шампионатен мач за пръв път от три години, с което 221-ото издание на Дербито на малката Мадона разочарова зрителите.

Срещата беше от отложения 27-и кръг, след като не се състоя на 4 март заради смъртта на капитана на "Фиорентина" Давиде Астори.

"Интер" пропусна отличен шанс да излезе на трето място в класирането и остава четвърти с 59 точки, с една зад "Рома". "Милан" не спечели втори пореден двубой и е шести с 51 точки, но засега остава в Зона Европа.

Дербито беше белязано от много предпазливост на двата отбора. Преди почивката най-доброто положение беше на сметката на капитана на "Милан" Леонардо Бонучи. Централният защитник принуди Ханданович да прави много ефектно спасяване. Гол на Икарди пък беше отменен в 38-ата минута заради засада.

През втората част ударите бяха много, но само един точен. Той беше за символичните домакини, но не застраши сериозно словенския вратар на "Интер".

По-интересно беше пред вратата на Джанлуиджи Донарума. В началото на второто полувреме едно центриране "кацна" върху гредата, а в 60-ата минута звездата на "нерадзурите" Мауро Икарди пропусна на празна врата след подаване на Антонио Кандрева.

В самия край на мача аржентинския нападател направи нов невероятен пропуск, с който лиши тима си от победа.

Дневник