Барселона" постигна категорична победа над "Рома" с 4:1 и е с единия крак на полуфиналите в Шампионската лига. Успехът на каталунците дойде по куриозен начин, след като две от попаденията бяха автоголве на римските "вълци".

Даниеле Де Роси и Костас Манолас се разписаха в собствената си мрежа, а другите попадения бяха дело на Жерар Пике и Луис Суарес. Почетният гол за "джалоросите" вкара Един Джеко, но задачата на италианците за реванша изглежда непосилна.

Въпреки всички неясноти около състава на "Барселона" Ернесто Валверде излезе с всичко най-добро. От първата минута започнаха Меси и Серхио Бускетс, които имаха контузии. Каталунците доминираха преди почивката, но Суарес направи сериозен пропуск, а изстрел на Иван Ракитич се отби в гредата.

Преди това гол на уругваеца беше отменен заради засада.

В края на първата част "Барселона" все пак стигна до гол, макар и с помощта на съперника. В опита си да се намеси решително в наказателното поле капитанът на "вълците" Даниеле Де Роси прати топката в собствената си врата.

Десет минути след подновяването на играта упражнението си повтори, но този път Костас Манолас си вкара автогол. Гръцкият централен защитник беше лошо пласиран, засичайки центриране. В 59-ата минута "Барселона" вече водеше с 3:0, след като Жерар Пике се разписа от непосредствена близост.

Надеждите на "Рома" се върнаха в 80-ата минута, когато Един Джеко вкара, но три минути преди Луис Суарес се разписа и обезсмисли реванша.

Дневник