Бившият изпълнителен директор на "Левски" Наско Сираков се изказа критично за състоянието на отбора и управлението на клуба. Според него вече десетилетие се повтарят едни и същи грешки.

"Синята общност е абсолютно обезверена, включително и аз. Вижда се, че нещата не вървят и отборът не играе. Продължават да се правят същите грешки десет години. Не можеш да вземеш 20 футболисти от миналото лято и да искаш да имаш отбор", каза Сираков в "Ники Кънчев шоу" по "Дарик".

"Чух преди три-четири месеца Спас Русев като казва, че начинът му на работа е различен от на Наско и Мъри. Аз ще се радвам, ако неговият начин на работа е положителен за "Левски", по-положителен от начина на работа на Наско и Мъри. Аз знам само един начин на работа във всяка сфера на живота - печелившия", продължи той.

Според него ЦСКА е на другия полюс в момента. "ЦСКА е на гребена на вълната. Цялата червена общност се носи на крилете на вдъхновението, а и на резултатите. Те са в борбата за титлата до утре (в петък отборът гостува на "Лудогорец"), а може би и след това. Имат своите шансове. Показаха го в предишния двубой, когато обърнаха резултата с десет души и спечелиха в Разград. Сигурен съм, че утре ги очаква съвсем различен мач."

По темата "ЦСКА" Сираков добави: "Предстоят им някакви тържества, чета. Червената общност е абсолютно обединена в момента с много малки изключения - стотина-двеста души."

Сираков, който на последния конгрес напусна изпълнителния комитет на БФС, заяви, че проблемът на "Лудогорец" е, че не помага с нищо на националния отбор.

"Плюсовете всички ги виждат - "Лудогорец" финансово е изключително добре обезпечен, феноменална организация, страхотна база. Все още играят най-добрия футбол в България. Минусите за мен са приносът им за българския футбол. Това е проект, който носи изключително удоволствие и емоции на собствениците, на които благородно им завиждам, на хората в Разград, но като цяло не виждам принос за нашия футбол", каза Сираков.

Като положителен пример той даде "Славия", където школата дава плодове. "Големият им проблем е, че не могат или не искат да ги задържат четири-пет години."

Dnevnik.bg