Треньорът на ЦСКА Стамен Белчев иска футболистите му да са спокойни и да загърбят емоциите си в мача с "Лудогорец". Според него големият коз на отбора му е силният колектив.

"Основното е да не ни водят емоциите. Трябва да сме спокойни. Мачът е важен, но има много мачове до края. Напрежение не трябва да има, когато излязат на терена, защото това пречи да покажеш истинското си лице. Футболистите трябва да излязат уверени и със самочувствие и да победим", каза Белчев пред клубната телевизия.

"Очакванията ми са да направим добър мач, да покажем истинските си възможности. Ако това стане и бъдем дисциплинирани, сигурен съм, че ще се поздравим с успех", продължи той.

Белчев, който изведе червените до победа в Разград през есента и до отстраняване на "Лудогорец" за Купата на България, заяви, че няма точна рецепта как се побеждава шампионът.

"Трябва, когато топката е в противника, да пресираме, да бъдем агресивни. Надявам се това ако го покажем, да излезем победители. За мен козът е колективът."

Треньорът посочи, че в отбора са си извлекли поуки от предишните мачове и желанието му е играчите да не се поддават на провокации. Отделно иска футболистите му да се радват "нормално", за да не провокират. "Ние мислим само за футбол и нагласата ни е само за футбол, всичко останало трябва да е на заден план."

Dnevnik.bg