Всички отбори във Формула 1 с изключение на "Ферари" до момента са заявили участието си във виртуалния световен шампионат на надпреварата. Тимовете ще се включат в електронните серии със собствена визия на болидите.

"Нашата цел винаги е била да обвържем отборите (с електронните спортове) възможно най-скоро и сме удовлетворени, че те виждат потенциала на електронните серии в толкова ранна фаза", заяви Юлиан Тан, директор в дигиталния отдел във Формула 1.

Сериите F1 Esports ще преминат през четири квалификационни турнира, първият от които започва на 13 април в Шанхай. Най-добрите 20 състезатели ще участват в драфт, като всеки от отборите във Формула 1 ще има право да избере пилотите си за виртуалния шампионат.

Финалният кръг на надпреварата ще се проведе през юли, като участниците ще премерят сили в три състезания. Организаторите предвиждат общият награден фонд да надхвърли 200 хиляди долара.

Победител в първия сезон стана британецът Брендън Лей с отбора на "Ред бул". Тогава повече от 63 хиляди души участваха в турнира.

Dnevnik.bg