По случай великденските празници билетите за новия формат на Световната лига (вече Нова волейболна лига) и световното първенство по волейбол ще се продават с намаление. От 6 до 9 април пропуските ще струват с 10% по-малко от редовната цена.

България ще бъде домакин на два турнира от Нова волейболна лига през годината. Страната ще приеме турнири от втората и четвъртата седмица на надпреварата. От 1 до 3 юни възпитаниците на Пламен Константинов ще срещнат Австралия, Русия и Сърбия, а от 15 до 17 юни националите ще играят срещу Франция, Канада и Бразилия.

България е домакин съвместно с Италия на световното първенство, което ще се проведе от 9 до 30 септември. Националите ще изиграят мачовете си от първата фаза в зала "Конгресна" във Варна.

Българите са в една група с Полша, Иран, Куба, Финландия и Пуерто Рико. При класиране сред първите три отбора националите ще изиграят мачовете си от втората фаза в зала "Арена Армеец" в София.

Билетите за двете надпревари се продават в мрежата на Eventim, както и в билетния център на НДК и на касите на трите зали "Конгресна", "Арена Русе" и "Арена Армеец".

Dnevnik.bg