Домакинът на световното първенство по футбол през 2022 г. Катар ще се включи в Копа Америка. Азиатската държава се надява, че с участието си в южноамериканския турнир догодина ще повиши нивото на националния отбор.

"Това ще бъде първият път, когато Катар ще се изправи срещу отбори като Бразилия и Аржентина. Националният отбор ще има уникалната възможност да натрупа опит, за да може да е конкурентен на световното първенство през 2022 г.", каза директорът на академията "Аспайър" Иван Браво.

Катар е третата азиатска страна, която ще участва в 46-ото издание на Копа Америка през 2019 г. Покани получиха още Китай и Япония, която ще присъства за втори път в надпреварата след 1999 г.

Континенталният турнир за националните отбори в Южна Америка ще се проведе догодина от 14 юни до 7 юли в Бразилия. Във форума ще участват 16 държави, като по традиция организаторите са поканили страни от други континенти.

САЩ и Мексико ще се присъединят към десетте представители от Южна Америка и трите от Азия. Очаква се последното място да бъде попълнено от държава от конфедерацията на Северна и Централна Америка.

Копа Америка 2019 ще бъде последното издание на турнира в нечетни години. От 2020 г. надпреварата ще се провежда в една година с европейското първенство.

Дневник