Мениджърът на "Арсенал" Арсен Венгер призова за сериозно отношение и в реванша срещу ЦСКА (Москва) въпреки убедителната победа в първия мач. "Артилеристите" взеха комфортна преднина, след като победиха с 4:1 на "Емиратс".

"Трябва да бъдем реалисти и да кажем, че ни е нужно силно представяне и в Москва. Ще трябва да отидем там и да опитаме да играем по-най-добрия начин и да спечелим отново. Работата е свършена само наполовина", каза французинът.

Венгер изрази задоволството си от темпото, с което неговият отбор е играл през първата част. Именно преди почивката бяха вкарани и петте гола в срещата.

За разлика от представянето във Висшата лига, където отборът е шести и редува добри с колебливи изяви, "Арсенал" е много стабилен в Лига Европа. Съставът има осем победи от 11 мача, в които вкара 27 гола и получи едва осем.

"Много е рано да се говори за финал и за спечелване, аз никога не съм го правил, не очаквайте и сега. Предстои ни тежък мач в Москва, а след това евентуално два полуфинални мача", добави Венгер.

Преди реванша в Москва следващия четвъртък, "Арсенал" приема "Саутхемптън" в неделя, в мач от първенството.

Дневник