Етъртън" и "Ливърпул" завършиха без победител и без голове в градското дерби. В срещата имаше малко вълнуващи моменти, решени от двамата вратари.

Мачът беше равностоен, като в края му "карамелите" изпуснаха две отлични възможности да успех.

"Ливърпул", чието вниманието остава насочено към реванша с "Манчестър сити" в Шампионската лига, остава трети с 67 точки и е на една зад "Манчестър юнайтед", но има два мача повече. "Евертън" е девети с 41.

В отсъствието на Мохамед Салах и Роберто Фирмино, който влезе в 74-ата минута, червените не успяваха да създадат чисти положения.


През първата част двамата вратари Джордан Пикфорд и Лорис Кариус привлякоха вниманието, като "заключиха" вратите си. Най-напред в 15-ата минута Доминик Соланке стреля отблизо, но Пикфорд се справи.

Яник Боласие беше близо до това да даде преднина на "карамелите" в 23-ата минута. Тогава той отправи много техничен и отлично насочен удар извън наказателното поле, но Кариус успя да избие. Малко по-късно Пикфорд направи същото след изстрел на Джейм Минлър.

След почивката "Ливърпул" започна с огромно превъзходство в притежанието на топката, но това не донесе успех. В 70-ата минута удар на Алекс Окслейд-Чембърлейн мина встрани. В последните минути "Евертън" изпусна две отлични голови положения.

Дневник