"Байерн" направи очакваното и спечели шестата си поредна титла в Бундеслигата. Триумфът беше подпечатан с обрат и убедителна за 4:1 срещу "Аугсбург" като гост.

Баварците правят много силен сезон под ръководството на завърналия се Юп Хайнкес. Специалистът замени Карло Анчелоти в началото на състезателната година и вкара отбора в познатия ритъм.

Пет мача преди края "Байерн" има 20 точки преднина пред "Шалке". Кралскосините могат да се доближат на 17, ако победят борещия се за оцеляване "Хамбургер", но дори така няма как да попречат на баварците да вземат рекордната си 28-а титла.

В първите 30 минути "Аугсбург" имаше пълно превъзходство и игра много силно. Домакините поведоха след груба грешка и автогол на Зюле. Кордоба открадна топката, напредна и стреля. Вратарят Улрайх спаси, но топката рикошира в Зюле и влезе във вратата му.

Обратът на "Байерн" започна в 32-ата минута, когато Кимих центрира от дясно и оставеният непокрит Толисо отблизо вкара за с глава. Малко след това топката беше подадена на Хамес Родригес и също от малко разстояние той отбеляза.

След почивката шампионите стигнаха до още два гола. В 62-ата минута с мощен удар в близкия ъгъл Ариен Робен вкара третото попадение за отбора си. Точката беше поставена от Сандро Вагнер, който засече с глава след ъглов удар в 87-ата минута.

Вниманието на "Байерн" се насочва към реванша със "Севиля" от четвъртфиналите в Шампионската лига. Преди дни германците се наложиха с 2:1 като гост.

Дневник