Манчестър юнайтед" направи забележителен обрат и отложи празненствата на градския си съперник "Манчестър сити". Воденият от Жозе Моуриньо отбор изоставаше с 0:2 до почивката, но спечели дербито с 3:2.

"Гражданите" гледаха уверено към серия рекорди, като се надяваха 7 април да е денят, в който печелят исторически ранна титла. Вместо това те допуснаха едва втората си загуба за сезона и ще трябва да продължат да работят.

"Сити" е начело с 84 точки и шест кръга преди края води с 13 пред "Юнайтед". От своя страна, воденият от Моуриньо състав, има четири точки преднина пред третия "Ливърпул", като е и с мач по-малко.

"Манчестър сити" понесе втори удар само за няколко дни, след като през седмицата отстъпи тежко с 0:3 срещу "Ливърпул" в първия четвъртфинален мач в Шампионската лига.

Сега дербито на "Етихад" се развиваше по мечтан сценарий. До почивката домакините имаха изключително превъзходство, водеха с два гола и изпуснаха няколко чисти положения. През втората част картината се промени и с два бързи гола на Пол Погба гостите поеха към обрата.


"Манчестър сити" поведе в 25-ата минута, когато Венсан Компани засече с глава след центриране от ъглов удар. Пет по-късно резултатът беше удвоен - Илкай Гюндоган получи в наказателното поле и беше точен.

Воденият от Хосеп Гуардиола отбор продължи вихрено и създаде още положения. Само за минути Рахим Стърлинг пропиля две чисти възможности пред вратата на съперника.

В началото на втората част "гражданите" получиха студен душ. "Юнайтед", който за цялото първо полувреме нямаше нито един удар към вратата на съперника, започна да вкарва. В 53-ата минута Погба получи от Андер Ерера, пребори се и намали. Френският национал изравни две минути по-късно с глава след подаване на Алексис Санчес.

Пълният обрат настъпи в 69-ата минута, когато Крис Смолинг отблизо засече пас на Санчес.

В последните минути "Сити" притисна съперника си в търсене поне на изравняване. "Гражданите" имаха добри възможности, както и претенции за дузпа срещу Серхио Агуеро в 78-ата минута. В заключителните секунди Давид де Хеа спаси удар на аржентинския нападател, а Стърлинг улучи греда след ъглов удар.

Дневник