Мениджърът на "Манчестър юнайтед" Жозе Моуриньо смята, че критиците му ще трябва да премислят добре преди да правят коментарите си за отбора му. Според него тимът е показал възможностите си в дербито със "Сити".

"Юнайтед" направи забележителен обрат от 0:2 до 3:2 като гост. С това съставът попречи на градския си съперник да спечели шампионската титла.

"Разбира се, те искаха да го направят днес (в събота). Те ще спечелят титлата, но не днес. Спечелиха повече точки от останалите, не дадоха никакви шансове на другите. Могат да победят "Тотнъм" и да спечелят титлата, а нашата цел е да завършим втори", каза Моуриньо.

Португалецът продължи: "Ние не сме толкова зле, колкото хората казват. Това, което ще опитаме да докажем, е, че сме вторият най-добър отбор в страната."

По думите му първостепенната задача на "Юнайтед" в дербито не е била да провали празника на съперника си, а да спечели три точки в борбата за гарантиране на участие в Шампионската лига следващия сезон.

Мачът на "Етихад" беше деветият в историята на Висшата лига, в който "Манчестър юнайтед" прави обрат като гост, след като е изоставал с поне два гола. Никой друг отбор не е правил нещо подобно повече от пет пъти.

Моуриньо вярвал на почивката, че обратът е постижим. "Държахме топката повече, отколкото съперниците на "Сити" я държат обикновено, така че беше въпрос на увереност и да чакаме гола. Дадох им за пример (на играчите) много мачове, в които отбори са падали с 0:2 и са се вдигнали. Резултатът е много важен за нас", каза Моуриньо.

Дневник