Звездата на "Барселона" Лионел Меси си устрои голово тържество и помогна на отбора си да спечели 24-ата си победа в Примера дивисион. Аржентинецът вкара и трите гола при 3:1 срещу "Леганес".

С успеха си каталунците изравниха историческия рекорд на "Реал сосиедад" от 38 поредни мача без загуба в първенството, постигнат в края на 70-те години на миналия век.

Футболистите на Ернесто Валверде се отдалечиха на 12 точки пред "Атлетико" (Мадрид). В неделя "дюшекчиите" гостуват на "Реал" в градското дерби.

Меси откри резултата със седмия си гол от фаул през сезона. След това отбеляза още два пъти и вече има 29 гола, с колкото е и водачът в класацията за "Златната обувка" Мохамед Салах.

"Барселона", който продължава да е непобеден в първенството, изигра добре първото полувреме и с головете на Меси поведе с 2:0. Отпускане след почивката и гол на Набил ел Зар в 68-ата минута се задейства алармата. Малко след това Андрес Иниеста влезе на мястото на Филипе Коутиньо. В края Меси донесе успокоение с третия си гол.

Аржентинецът откри резултата в 27-ата минута след прекрасно изпълнение на пряк свободен удар. Пет по-късно той получи от Коутиньо в наказателното поле, овладя и прати топката в долния десен ъгъл.

През второто полувреме домакините намалиха темпото. "Леганес" се възползва и успя да намали. В 68-ата Ел Зар стреля от границата на наказателното поле и след рикошет в крака на играч на "Барселона" топката влезе във вратата.

Домакините се насочиха в нападение и три минути преди края на мача Меси записа хеттрика си. Той получи от Усман Дембеле, пребори се за топката и изпревари вратаря Иван Куеяр, за да вкара.

Дневник