Разочароващият сезон на английския шампион "Челси" продължи с равенство срещу борещия се за оцеляване "Уест хем". Двата отбора завършиха 1:1 в лондонското дерби, с което беше сложен край на 33-ия кръг във Висшата лига.

"Челси" доминираше през целия мач, поведе с попадение на Сесар Аспиликуета в 36-ата минута, а след това пропиля чудесни възможности да реши всичко с втори гол. В 73-ата минута "Уест хем" наказа пропуските на домакините чрез резервата Хавиер Ернандес.

"Челси" събра 57 точки с това равенство, като изостава с цели десет от "Тотнъм" и "Ливърпул". Двата лондонски отбора са изиграли по 32 мача, а мърсисайдци - 33. "Уест хем" взе жизненоважна точка в борбата за оцеляване, като се отдалечи на шест от зоната на изпадащите.

"Челси" беше близо до гол още в четвъртата минута. Алваро Мората свали топката с глава към Еден Азар, който преодоля четирима играчи на "Уест хем" и стреля по диагонала от границата на наказателното поле. Изстрелът му обаче премина около метър встрани от далечната греда.

В 14-ата минута и "Уест хем" създаде добра ситуация за гол. С далечно подаване от централната линия Масуаку изведе Марко Арнаутович около точката на дузпата. Австриецът овладя по чудесен начин, но се забави с удара и беше блокиран от Антонио Рудигер.

Две минути по-късно Анджело Огбона се намеси решително в наказателното поле на "Уест хем" след хубав пробив на Уилиан и центриране към Мората. В 21-ата минута Уилиан си откри отлична позиция за изстрел с левия крак на 12-13 метра от голлинията, но Арън Кресуел застана на пътя на топката и тя излезе в корнер.

В 24-ата минута Мората и Азар организираха скоростна атака. Белгиецът пропусна технично за испанеца, който му върна с едно докосване. Азар проби в наказателното поле и изведе зад защитата Мората, който прати топката в мрежата. Попадението обаче правилно беше отменено заради засада.

В 29-ата минута Азар центрира от аутлинията за Мората, който отправи техничен удар с пета. Топката премина малко встрани от далечната греда.

В 35-ата минута се стигна до първия голям пропуск пред Джо Харт. Комбинацията Азар - Мората отново сработи след подаване през центъра на Фабрегас. Този път белгиецът изведе зад защитата Уилиан, който не успя да преодолее Харт, останал очи в очи с него.

При последвалия корнер домакините откриха резултата. Мората свали топката с глава към Аспиликуета, който успя да я овладее с гръб към вратата и от въздуха да я изпрати зад гърба на Джо Харт.

Веднага след подновяването на играта за второто полувреме Уилиан направи още един голям пропуск. Бразилецът получи топката в наказателното поле след страхотен пробив и пас с пета на Азар, но последвалият удар по земята към далечния ъгъл премина встрани от вратата.

В 55-ата минута Мората не намери целта след удар с глава от много добра позиция на границата на вратарското поле след центриране от корнер на Уилиан. Четири минути по-късно бразилецът проби отляво и центрира към испанеца, който отблизо прати топката в мрежата. И този път попадението му правилно беше отменено заради засада.

В 69-ата минута Уилиан открадна топката в наказателното поле на "Уест хем" и върна назад към Виктор Моузес. Той отправи фалцов удар с левия крак към далечния ъгъл, но топката премина покрай гредата.

Четири минути по-късно защитата на "Челси" се пропуска при една от редките атаки на "Уест хем". Гари Кейхил не изчисти добре топката с глава след дълго подаване през центъра. Арнаутович успя да догони в близост до аутлинията и по чудесен начин я върна назад към появилия се три минути по-рано Чичарито. Мексиканецът без забавяне намери близкия ъгъл с фалцов удар с десния крак - 1:1.

Голът беше последван от няколко много опасни атаки на висока скорост към двете врати. В 79-ата минута Маркос Алонсо се завъртя на границата на наказателното поле и отправи силен изстрел с левия крак. Топката се насочваше точно под гредата, но Джо Харт се разтегна и изби с една ръка в корнер.

В 86-ата минута Арнаутович направи отличен пробив в половината на "Челси" и се измъкна очи в очи с Тибо Куртоа. Австриецът обаче беше спрян след страхотен шпагат на Нголо Канте. В ответната атака Харт спаси удар на Азар. В 88-ата минута Харт направи още едно блестящо спасяване след удар с глава на влезлия като резерва Оливие Жиру.

Дневник