Реал" и "Атлетико" завършиха 1:1 в 270-ото футболно дерби на Мадрид и окончателно убиха интригата за титлата в Испания. Равенството на "Сантяго Бернабеу" остави лидера "Барселона" с 11 точки аванс на върха при седем кръга до края на сезона.

Кристиано Роналдо откри резултата в 53-ата минута, но само четири минути по-късно Антоан Гризман изравни. "Атлетико" събра 68 точки след този мач и запази преднината си от четири точки пред "Реал".

Мадридските отбори изиграха динамичен и изпълнен с интересни ситуации мач, в който над всички бяха двамата вратари - Кейлор Навас и Ян Облак. Костариканецът и словенецът се отличиха със страхотни спасявания и не позволиха да се стигне до много по-резултатен двубой.

Кристиано Роналдо и Гарет Бейл поведоха атаката на "Реал", а Тони Кроос, Матео Ковачич, Марко Асенсио и Лукас Васкес действаха в средата на терена. Дани Карвахал, Рафаел Варан, Серхио Рамос и Марсело сформираха обичайната четворка в защита.

Треньорът на "Атлетико" Диего Симеоне стартира дербито с Облак, Хуанфран, Диего Годин, Стефан Савич, Лукас Ернандес, Томас, Саул Нигес, Витоло, Коке, Антоан Гризман и Диего Коща.

"Реал" беше по-добрият отбор в първата половина на първото полувреме. Най-близо до гол беше Роналдо в 20-ата минута, когато Облак направи блестящо спасяване след мощен изстрел от дистанция на португалеца.

Между 22-ата и 30-ата минута пред Диего Коща се откриха две страхотни възможности. В първата ситуация испанският национал не успя да уцели добре топката, а при втората ударът му беше спасен от Навас.

Три минути преди почивката Марсело беше много близо до това да изненада Облак с далечен изстрел, но топката срещна гредата.


"Реал" продължи да доминира и след почивката. В 53-ата минута логичното се случи и белите откриха резултата. Ернандес увисна след центриране от левия фланг на Бейл и Роналдо прати топката във вратата с удар от воле. Португалецът се разписа в десети пореден мач на своя отбор.

Преднината на домакините обаче издържа само четири минути. "Атлетико" разигра по чудесен начин вдясно от вратата. Витоло беше изведен очи в очи с Навас и успя да чукне топката встрани, преди да бъде съборен от вратаря. Гризман стигна пръв до нея и без проблем я изпрати в мрежата.

Само две минути по-късно "дюшекчиите" можеха да обърнат резултата, но Навас направи брилянтно спасяване след удар на Коке.


В последните 20-на минути двата отбора намалиха темпото с оглед предстоящите мачове в Европа. Въпреки това те продължиха да създават голови ситуации, но Навас и Облак бяха на много високо ниво.

В добавеното време на мача Рамос изпълни много прецизен пряк свободен удар. Облак обаче се разтегна и изби топката, която се насочваше под гредата.

Дневник