Нападателят на "Атлетико" (Мадрид) Фернандо Торес ще напусне отбора след края на сезона. 34-годишният испанец обяви, че ще потърси възможност за повече игрово време.

"Решението не беше лесно, но ако погледнем реалността и обстоятелствата, може би е най-доброто. Приемам факта, че нямам толкова голяма роля (в отбора), така че това е моментът да се оттегля и да дам път на други", каза Торес, цитиран от "Марка".

Испанецът кара втори престой в своя роден клуб. Той се завърна в Мадрид в началото на 2015 г. и оттогава изигра 139 мача, в които отбеляза 34 гола. Нападателят получаваше доста игрово време в предишните два сезона, но след завръщането на Диего Коща през януари се появява предимно от резервната скамейка.

"Трудно е да си взема довиждане за втори път, защото исках да прекратя кариерата си като футболист на "Атлетико". Нещата обаче не винаги се развиват така, както ти се иска", каза още Торес.

"Чувствам се физически и психически способен да продължа да играя. В добра форма съм и ще потърся място, където ще имам повече мачове", допълни юношата на "дюшекчиите".

Торес постъпва в академията на "Атлетико" през 1995 г., когато е на 11. Нападателят пробива до мъжкия отбор, за който дебютира през 2001 г.

Той отбеляза 91 гола в първите си 244 мача с екипа на "дюшекчиите", след което беше привлечен от "Ливърпул" за 20 милиона паунда през лятото на 2007 г.

Испанецът изкара много силни три години и половина на "Анфийлд" и вкара 81 попадения в 142 срещи, но не успя да спечели нито един трофей. В началото на 2011 г. беше купен за 50 милиона паунда от "Челси", откъдето кариерата му тръгна надолу.

Дневник