Етър" спечели първа победа под ръководството на Красимир Балъков. Тимът от Велико Търново спечели с 2:1 у дома срещу "Дунав" (Русе) и се измъкна от последното място в група Б на плейофите за оставане в Първа лига.

Новакът в елита събра 24 точки и изпревари с две днешния си съперник. "Септември" (София) и "Локомотив" (Пловдив), които се срещат в 20.00 ч. в последния мач от 28-ия кръг, заемат първите две места в групата съответно с 34 и 32 точки.

В седмия с Балъков като главен мениджър "Етър" сложи край на серия от осем поредни мача без победа. Последният успех на тима от Велико Търново беше с 2:1 срещу "Славия" у дома на 3 декември.

Самб Бадара поведе "Етър" към край на серията без победа с гол в 48-ата минута. Той се разписа с хубав удар с глава след центриране от левия фланг на Димо Атанасов.

Само четири минути по-късно домакините удвоиха аванса си чрез Велко Батрович, който получи отлично извеждащо подаване от Аласана Мане и прати топката между краката на вратаря Станислав Антонов.

В 69-ата минута трето попадение на "Етър" беше отменено заради спорна засада, а пет минути по-късно Исмаил Мустафа намали изоставането на "Дунав". Гостите обаче не успяха да създадат достатъчно добри възможности за изравнително попадение в оставащото време.

Дневник