С двубоя между носителя на трофея "Ботев" (Пловдив) и "Славия" започват полуфиналите за Купата на България. Мачът на стадиона в кв. "Коматево" стартира в 18.00 часа, а реваншът в София е на 24 април.

Другият полуфинал противопоставя ЦСКА и "Левски". Те ще излязат за първата си среща в сряда от 18.00 часа, а реваншът е на 25 април, като и двете срещи ще се играят на националния стадион "Васил Левски".

Четирите мача от полуфиналите ще бъдат излъчени пряко по "Диема спорт".

"Славия" е първият елитен отбор, който "Ботев" среща по пътя към защитата на Купата на България. В първия кръг тимът на Николай Киров победи "Локомотив" (Горна Оряховица) с 3:1, във втория спечели драматична победа с 4:3 след продължения срещу "Царско село", а в четвъртфиналите разгроми "Литекс" с 5:0.

"Славия" започна турнира с успех с 2:0 над "Черноморец" (Балчик), след което елиминира два отбора от Първа лига. Във втория кръг столичани победиха "Локомотив" (Пловдив) с 2:1, след което надиграха "Етър" във Велико Търново с 3:1.

"Ботев" и "Славия" изиграха два мача помежду си този сезон. Първата среща се игра на стадиона в кв. "Овча купел" и завърши с победа за пловдивчани с 3:2. През ноември двата отбора се срещнаха в "Коматево" и не излъчиха победител след равенство 1:1.

"Славия" не е достигал до финала за Купата на България от 2011 г., когато загуби от ЦСКА с 0:1. Последният от седемте триумфа на белите в този турнир беше през 1996 г. Тогава те спечелиха служебно с 4:0 срещу "Левски", след като при 1:0 в 75-ата минута президентът на сините Томас Лафчис извади отбора.

"Ботев" преследва трети финал за купата в последните пет години. Миналата година "канарчетата" победиха "Лудогорец" с 2:1 и вдигнаха първия си трофей от 1981 г. През 2014 г. пловдивчани отстъпиха на разградчани с 0:1 във финала.

Старши треньорът на "Ботев" Николай Киров няма съществени проблеми преди финала. Капитанът Лъчезар Балтанов е възстановен и се очаква да започне като титуляр в халфовата линия със Серкан Юсейн.

Жоао Пауло ще води атаката на жълто-черните, подкрепян от Тодор Неделев, Густаво Алфонсо и Диого Кампос. Единственият отсъстващ е Димитър Пиргов, който има наказание.

Златомир Загорчич има повече проблеми, като не може да разчита на Момчил Цветанов, Милчо Ангелов, Сашо Александров и Емил Мартинов. Вратарят Георги Петков ще се завърне в групата и ще бъде резерва на титуляря Антонис Стериакис. Бившият нападател на "Ботев" Цветелин Чунчуков вероятно ще води атаката на белите.

Dnevnik.bg