Бившият №1 в света Новак Джокович вероятно ще върне в треньорския си екип Мариан Вайда. Двамата работиха повече от десетилетие, преди да се разделят изненадващо през 2017 г. Сръбският тенисист в момента тренира под ръководството на Вайда в Монако, готвейки се за старта на сезона на клей.

Джокович е без треньор от седмица, когато в рамките на няколко дни се раздели с Андре Агаси и Радек Щепанек.

Сръбският тенисист спечели 12 турнира от Големия шлем под ръководството на Вайда, но през 2017 г. двамата се разделиха. Това съвпадна с проблемите на Джокович на корта, а по-късно щаба напусна и Борис Бекер. След раздялата с Джокович словакът Вайда прекрати кариерата си. Все още няма официално потвърждение дали той се завръща официално.

"Вайда никога не е напускал Новак. Той работеше много близо до него и семейството му като съветник", пише сръбското издание "Спортски журнал".

В момента сърбинът е №12 в световната ранглиста, а пропадането му продължи с ранно отпадане на турнира в Маями. През 2018 г. Джокович има три победи и две загуби, а в първия турнир от Големия шлем Australian Open отпадна на осминафинал, когато беше победен от Хьон Чун.

Дневник