Нападателят на "Лудогорец" Върджил Мисиджан беше глобен с 3000 лева след двубоя с ЦСКА през миналия уикенд. Холандецът е наказан от Дисциплинарната комисия към БФС по доклад, след като е "показал неприличен жест без форма на дискриминация".

След победния гол на Якуб Шверчок в 88-ата минута футболистите на "Лудогорец" отидоха да се радват демонстративно пред сектора с фенове на гостите.

Санкция получи и треньорът на шампионите Димитър Димитров, който беше изгонен от резервната скамейка в изминалия мач. Наставникът няма да може да води тима си срещу "Левски" в събота и е глобен с 2000 лв. Половината от сумата е заради изгонването му, а другата заради "демонстративно хвърляне на служебен паспорт" (акредитация).

Общо глобите на "Лудогорец" са 5300 лева, а по-сериозно е санкциониран отборът на "Берое" - 6300 лева. По-голямата част от тях са заради използване на пиротехнически средства и плакат с нецензурно съдържание, издигнат от феновете.

От тима на ЦСКА трима футболисти са с наказания – Фернандо Каранга ще пропусне два мача, а Станислав Манолев и Жеферсон по един. И тримата няма да играят в дербито с "Левски" в сряда.

Dnevnik.bg