Президентът на "Реал" (Мадрид) Флорентино Перес смята, че футболният свят се е променил, а доказателство за това е навлизането на китайски собственици начело на най-големите клубове в Европа. Въпреки това испанският бизнесмен е убеден, че "Реал" никога няма да има подобна съдба.

"Милан" и "Интер" имат китайски собственици, в Испания също го виждаме с "Еспаньол" и "Гранада", но в "Реал" това не може да стане. Клубът принадлежи на своите членове (сосиос), а сред почетните ни членове са хора като Пласидо Доминго, Хулио Иглесиас, Рафаел Надал, Фернандо Алонсо и голфърът Гарсия. Това значи, че "Реал" ще продължи да бъде на хората и никога няма да има едноличен собственик", каза Перес пред "Гадзета дело спорт".

Бизнесменът кара своя втори престой начело на "Реал". Той пое клуба през 2000 г. и остана до 2006-а, преди да се завърне през 2009 г. Целта на Перес е да изравни и дори да изпревари Сантяго Бернабеу, който е най-успешният президент на "Реал" в историята с шест купи от Шампионската лига (1956-1960 и 1966). В негова чест стадионът на тима носи името му, след като Бернабеу помага за строежа му.

"Бернабеу начертава пътя на нашия клуб и всички искаме да го следваме. ФИФА ни обяви за най-добрия клуб в света за 20-и век и ние правим всичко по силите си да заслужим това отличие и в края на този век. Разбира се, ще се радвам, ако спечеля шест европейски купи като президент", каза Перес, който до този момент има четири (2001-2002, 2013-2014, 2015-2016 и 2016-2017).

Президентът на "Реал" описа Кристиано Роналдо като съвременната емблема на клуба, която може да се мери по успехи единствено с Алфредо ди Стефано.

"Кристиано е естественият наследник на Ди Стефано. Той е не само нашият голмайстор, но и съчетава всички ценности на "Реал" (Мадрид) – талант, работа, лишения, професионализъм, амбиция и успехи. В днешно време Роналдо е символът на "Реал", каза още Перес.

Той смята, че предстоящият реванш с "Ювентус" в Шампионската лига не е протоколен въпреки победата с 3:0 в първата среща. За възможността "Реал" да играе с "Барселона" във финал - нещо, което не се е случвало, Перес отговори лаконично: "Може да се случи, но на този етап първо трябва да отстраним "Ювентус"."

Дневник