Футболистите на "Рома" сътвориха невероятен подвиг и оставиха "Барселона" извън Шампионската лига. "Вълците", които бяха загубили с 1:4 на "Камп ноу", спечелиха с 3:0 в Рим и стигнаха полуфиналите.

Италианският отбор игра вдъхновено и с огромно желание. Устремът даде резултат и съставът се нареди сред четирите най-добри в турнира.

"Барселона" за трета поредна година приключи пътя си в четвъртфиналите в Шампионската лига. Каталунците разочароваха, като приключиха само с два точни удара в срещата на "Олимпико".

Мачът започна отлично за "Рома" след ранен гол на Един Джеко. В шестата минута Даниеле де Роси подаде извеждащо подаване в наказателното поле, босненският нападател овладя технично и вкара.

Отново той беше близо до второ попадение в 37-ата, когато стреля с глава, но Тер Стеген изби. Мачът оставаше далеч от шокиращата развръзка.

В 58-ата минута това се промени, като Де Роси вкара от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Джеко, и удвои преднината на отбора си.

Кулминацията настъпи в 82-ата минута, когато след центриране от ъглов удар Константинос Манола насочи топката във вратата на "Барселона" за 3:0. Каталунците се хвърлиха в нападение, но не успяха да стигнат до ценния гол на чужд терен. Най-близо беше звездата Лионел Меси, който направи самостоятелен пробив, но накрая вратарят на "Рома" улови.

Дневник