ЦСКА и "Левски" влизат в пряк спор помежду си в полуфиналите за Купата на България. За двата отбора това се явява турнир на надеждата, че ще стигнат до утешително отличие.

Червените са домакин в първата среща тази вечер от 18.00 часа на "Васил Левски". Реваншът е две седмици по-късно.

Срещата тази вечер поставя началото на серия от три поредни делнични дербита - на 11, 18 и 25 април. Част от привържениците на двата отбора останаха недоволни, тъй като по искане на полицията предварително обявените часове за два от трите мача бяха променени и двубоите ще започнат по-рано от съображения за сигурност.

ЦСКА продължава да гледа и към първенството, макар загубата с 2:3 от "Лудогорец" на практика да усложни изключително много задачата на червените. Така усилията на двата отбора ще са съсредоточени основно към двубоя помежду им.

ЦСКА има куп тежки проблеми за мача. Червените ще са без част от основните си футболисти - голмайсторът Фернандо Каранга, Станислав Манолев и Жеферсон Телес са наказани, а Кирил Десподов, Георги Китанов и Александър Барт са контузени.

Треньорът Стамен Белчев се надява, че играчите, които избере, ще се справят на високо ниво.

Плюс за ЦСКА ще е психологическото предимство от положителния развой на повечето от миналите мачове в съперничеството. Червените се наложиха с 1:0 в последното дерби след късен гол на Каранга.


"Левски", от своя страна, за пореден сезон разчита, че турнирът за купата може да донесе желания лъч светлина в спортен план. Сините са без спечелено отличие от 2009 г.

Воденият от Делио Роси отбор минава през тежък момент, като е в серия от три поредни загуби. Преди ден собственикът Спас Русев посети тренировката на отбора, а група запалянковци окуражи играчите.

Предвид турнирния характер на мача и особеностите в двата отбора се очаква тактическо надлъгване в търсене на по-добър резултат и от двете страни.

Дневник