Люис Хамилтън смята, че повече няма право на грешки, след като изостава със 17 точки от Себастиан Фетел след първите две състезания във Формула 1. Световният шампион се качи на подиума и в двата старта в Австралия и Бахрейн, но грешки и липса на темпо не му позволиха да стъпи на върха.

За разлика от "Мерцедес" "Ферари" започна новия сезон под пара с две поредни победи на Фетел. За пръв път от 2004 г. Скудерията печели първите две състезания, а според Хамилтън това прави германеца фаворит.

В неделя предстои третото състезание за сезона – Гран при на Китай, където по традиция Хамилтън се представя добре. Британецът има пет успеха в Шанхай, докато Фетел само един - през 2009 г.

"Това е трасе, което ми допада и се чувствам добре на него. Надявам се и тази година да постигна добър резултат, който ми убягва в първите два старта. Имаше и позитиви за нас дотук, но 17 точки е сериозна разлика и аз не мога да си позволя да губя повече точки от Себастиан", каза Хамилтън след пристигането си в Шанхай.

Четирикратният световен шампион призова "Мерцедес" да подобри комуникацията вътре в екипа - буквално и преносно, след като имаше проблеми с радиото си в Бахрейн. "Понякога много малки неща могат да направят истински голяма разлика, като това да имаш със седем точки повече. Стратегията ни в Бахрейн беше добра, но за да се получи, трябва да си уверен, че има и нужното разбирателство в отбора", добави световният шампион.

Хамилтън не скри разочарованието си от представянето на целия отбор в първите два старта за сезона. Без да посочва конкретни фигури, британецът беше достатъчно ясен: "Ако някой не разбира, че на пистата буквално се борим за живота си, значи не знае къде е попаднал."

"Ще седнем и ще обсъдим последните състезания, за да видим къде грешим. Мисля, че имаме проблем с комуникацията, защото всеки пилот има различен подход, вие знаете, че аз не обичам да се повишава тон, но понякога и това е нужно, за да се решат проблемите", завърши пилотът на "Мерцедес".

dnevnik.bg