"Реал" (Мадрид) е полуфиналист в Шампионската лига, след като се класира сред четирите най-добри тима в турнира след невиждана драма. Европейският клубен шампион буквално се промъкна напред, след като "Ювентус" водеше с 3:0 до третата минута на добавеното време.

Кралския клуб загуби с 1:3 у дома, но с общ резултат 4:3 отстрани "Ювентус". Този път "Реал" не показа нищо от първия двубой в Торино и съставът на Зинедин Зидан беше тотално надигран от опитния състав на "Ювентус".

"Бианконерите" направиха много голям мач и с голове на Марио Манджукич (2) и Блез Матюиди бяха близо до чудото. Дузпа в добавеното време, вкарана от Роналдо и червен картон за Джанлуиджи Буфон обаче пратиха испанския тим напред.

Последният четвъртфинал допълни драматичните развои, които имаха всички мачове в тази фаза на турнира, но въпреки това "Реал" продължава да мечтае да спечели Шампионската лига за трета поредна година.

"Ювентус" започна много вдъхновено и от самото начало показа, че няма да се предаде въпреки тежката загуба на собствен терен преди осем дни. Треньорът Алегри заложи на изтърпелия наказание Миралем Пянич и Марио Манджукич, а сред титулярите беше и Блез Матюиди.

Заради наказанието на капитана си Серхио Рамос пък "Реал" беше с неопитния Хесус Вайехо в центъра на защитата, а Гарет Бейл започна вместо Карим Бензема.

Само 76 секунди бяха нужни на "бианконерите", за да открият резултата и да дадат начало на лудата вечер. Дъглас Коста открадна топката от Каземиро, намери отдясно Сами Кедира, а той прекрасно центрира към Марио Манджукич. За хърватина не беше проблем да се разпише с глава, след като беше оставен непокрит – 0:1.


Попадението на "Ювентус" се оказа и най-бързия гол, който "Реал" допуска на "Сантяго Бернабеу" като домакин в Шампионската лига.

До 30-ата минута европейският шампион така и не успя да намери отговор на играта на "Ювентус". Футболистите в бяло грешаха често, а в предни позиции дори не успяваха да комбинират. В защита се наблюдаваше липса на увереност, а на моменти дори и и паника, като дори опитният Марсело се огъваше.

За сметка на това "Ювентус" създаде няколко сериозни опасности за гол, но Кейлор Навас се справяше. На другата врата Джанлуиджи Буфон спаси два изстрела на Кристиано Роналдо и Бейл.

Осем минути преди почивката "Ювентус" нанесе още по-сериозен удар по амбициите на "Реал", след като удвои аванса си. Лихтщайнер си освободи пространство отдясно и центрира, а Манджукич отново нямаше конкуренция в наказателното поле – 0:2.


Хърватинът надскочи Карвахал и прати топката в мрежата за втори път. За нападателя това беше 20-и гол в Шампионската лига, като половината от тях са отбелязани след изстрели с глава.

До края на първото полувреме "Реал" успя да отговори с един удар в гредата на Варан. Централният защитник засече центриране от фаул, но нямаше късмет.

През втората част "Реал" опита да наложи контрол над двубоя и да задържа по-трайно топката. "Ювентус" прие този подход и с много бягане и борба по целия терен действаше изключително организирано. Италианският отбор чакаше своите шансове на контраатака.


В рамките на няколко минути ситуацията на терена стана много по-динамична, като се размениха положения пред двете врати. Първо Буфон трябваше да се намесва след удар на Роналдо в 58-ата минута, а секунди по-късно Кейлор Навас спаси опасен изстрел на Игуаин.

Костариканският вратар се справяше отлично до 61-ата минута, когато сгреши фатално. Навас изпусна топката след едон наглед безопасно центриране и я подари на връхлитащия Матюиди, а за френския халф нямаше никакъв проблем да вкара третия гол за "Ювентус".

Повеждайки с 3:0 "Ювентус" започна да играе още по-разумно, разчитайки и на големия си опит. Съставът на Алегри контролираше отлично темпото и на моменти дори с по-груби нарушения накъсваше играта.

Много силни изяви на вратата имаше Буфон, който на два пъти трябваше да спира Роналдо.

Всичко отиваше към добавено време и две продължения от 15 минути, когато в 93-ата минута съдията Майкъл Оливър даде дузпа за "Реал". Той отсъди нарушение на Бенатия срещу резервата Лукас Васкес, а целият отбор на "Ювентус" му се нахвърли.

Заради бурните си протести директен червен получи Буфон. За италианския вратар това беше първо изгонване в Шампионската лига в 117-ия му мач, който най-вероятно ще се окаже и последен за него.


Талисманът на "Реал" Роналдо застана зад топката и с безпощаден удар в горния десен ъгъл се разписа във вратата на резервата Войчех Шчесни. По този начин португалеца не само класира тима си напред, но и спази традицията да вкарва във всеки мач в турнира през този сезон.

Роналдо вкара десетия си гол срещу "Ювентус" в Шампионската лига, като "бианконерите" са и любимата жертва на португалския нападател.

Дневник