Байерн" (Мюнхен) се класира на полуфинал в Шампионската лига след равенство 0:0 във втория мач със "Севиля". Баварците, които преди седмица победиха с 2:1 на "Рамон Санчес Писхуан" в Испания този път нямаха късмет да се разпишат.

След много пропуски и странни случаи на неразбирателство в последния момент германският шампион постави на тръни своите фенове на "Алианц арена".

Все пак баварците се справиха с андалусийци и ще участват в полуфиналите за шести път в последните седем сезона. Единственият път, когато това не се случи през миналия сезон, когато "Байерн" беше отстранен от "Реал" (Мадрид).

За пореден двубой баварците не блестяха по никакъв начин, а в играта им си личеше голямо напрежение. Въпреки че тимът на Юп Хайнкес отправи 17 удара, до самия край не беше ясно какво ще се случи.


Този път "Севиля" игра под нивото си и не успя нито веднъж да застраши сериозно Свен Улрайх. В края на мача испанците останаха и с човек по-малко след червен картон на Кореа, когато нервите вече взеха връх.

Полуфиналисти в Шампионската лига са още "Реал" (Мадрид), "Ливърпул" и "Рома". Жребият е в петък по обяд.

Дневник