Звездата на "Реал" (Мадрид) Кристиано Роналдо изрази учудване от голямото недоволство срещу дузпата, с която отборът му отстрани "Ювентус" в четвъртфиналите на Шампионската лига.

Решението на съдията Майкъл Оливър, което дойде в самия край на добавеното време, предизвика изключително много дискусии и вбеси футболистите и ръководството на италианския клуб.

"Не разбирам защо протестират срещу дузпата. Ако не беше фаулиран, Лукас щеше да отбележи. Той беше ударен отзад. По време на мача (Мехди) Бенатия и останалите непрекъснато ни ритаха отзад. Това е тяхната игра", каза Роналдо след двубоя на "Сантяго Бернабеу.

Според него "Реал" напълно заслужено продължава към полуфиналите. "Страдахме много и това ще ни послужи за урок. Във футболна нищо не идва даром. Трябва да се бориш до самия край. Можехме да вкараме и повече голове, но "Ювентус" и Буфон играха силно", допълни той.

Роналдо заяви още, че е усещал напрежение преди дузпата, но е успял да се успокои. "Минутите преди да изпълня дузпата ми се строиха цяла вечност. Сърдечният ми ритъм се повиши, но се успокоих, защото знаех, че това е решаващ момент. Слава богу, отбелязах и продължихме напред."

Лукас Васкес, който спечели дузпата за "Реал", я определи като стопроцентова. "Разочароването на играчите на "Ювентус" е нормално, защото беше последната минута, но това е дузпа."

"Кристиано ми подаде топката и точно когато се канех да отправя удар, защитникът дойде зад мен и ме повали на земята. Няма никакви спорове", допълни испанският футболист.

В същото време извършителят на нарушението Мехди Бенатия категорично оспори решението на Майкъл Оливър. Според мароканския защитник не може да става въпрос за дузпа, защото е играл с топката.

"Минах около Васкес и избих топката. Той просто падна на тревата, защото нямаше какво друго да направи в тази ситуация. Можете да видите как топката се отклонява от моя крак и променя посоката си. Да отсъдиш подобна дузпа е абсурдно", каза Бенатия.

Мароканецът оспори и решението на Оливър да покаже директен червен картон на Буфон за споровете около дузпата. "На съдията трябва да му обяснят правилата. Ако капитанът не може да говори с рефера, когато се отсъжда дузпа, кой може? Ние сме жертви в тази ситуация, но сме горди от това, което направихме", каза още Бенатия.

Дневник