Опитните крила на "Байерн" (Мюнхен) Франк Рибери и Ариен Робен ще останат част от германския шампион. Двамата, чиито договори изтичаха след края на сезона, са преподписали с клуба до лятото на 2019 г., съобщи "Билд".

И този път практиката на баварците да предлагат едногодишни контракти на футболистите над 30-годишна възраст беше спазена. На 7 април Рибери навърши 35 години, а през януари Робен стана на 34.

В началото на сезона изглеждаше малко вероятно договорите на двамата да бъдат продължени заради напредналата им възраст. Ръководството на тима все пак реши да изчака и отложи въпроса за заключителната част от сезона.

За продължаването на договорите на Рибери и Робен намекна изпълнителният директор на "Байерн" Карл-Хайнц Румениге след спечелването на шестата поредна титла в Бундеслигата. Тогава той заяви, че не възрастта, а качествата и формата на двамата е определяща за разговорите между двете страни.

Рибери носи екипа на баварците вече 11 години. Французинът е футболистът с най-дълъг стаж от играчите в настоящия състав на отбора. Рибери беше привлечен от "Олимпик" (Марсилия) през лятото 2007 г. за 30 милиона евро, като оттогава е изиграл 382 мача във всички турнири за "Байерн", в които е вкарал 117 гола.

Робен пристигна в тима през 2009 г. срещу 24 милиона евро след неуспешен период в "Реал" (Мадрид). Холандецът се е разписвал 138 пъти в 286 двубоя за баварците.

Двамата с Рибери имаха основна заслуга за последната титла на отбора в Шампионската лига през 2013 г., когато французинът асистира на Робен за решаващия гол във вратата на "Борусия" (Дортмунд).

Дневник