Шампионската лига стигна до заключителната си фаза, а днес в 14.00 часа жребият ще определи кои ще са двойките в полуфиналите.

Тази година надпреварата предложи частично разнообразие. Към постоянното присъстващите в тази фаза "Реал" (Мадрид) и "Байерн" се присъединиха "Ливърпул" и "Рома".

"Вълците" привлякоха вниманието с гръмкия си обрат срещу "Барселона" и за втори път в историята си са полуфиналист. Те са и единственият от четирите отбора, който не е стъпвал на европейския връх. В историята си италианците имат един финал до момента, като го загубиха срещу "Ливърпул" през 1984 г.

"Реал" е действащ шампион и рекордьор в турнира с 12 титли, а "Байерн" и мърсисайдци са с по пет купи. Миналата година мадридчани станаха първият отбор, успял да защити титлата си, откакто турнирът се провежда в настоящия си формат.

Първите мачове ще се изиграят на 24 и 25 април, а реваншите - на 1 и 2 май.

Днес ще се тегли и жребият за полуфиналите в Лига Европа, като той ще започне в 13.00 часа. Надпревара във втория по сила турнир в Европа водят "Арсенал", "Атлетико" (Мадрид), "Олимпик" (Марсилия) и "Залцбург".

Всички те се класираха за тази фаза след паметна вечер със зрелищни мачове с много голове и обрати.

Дневник