Славия" спечели ударно с 5:2 срещу "Пирин" в драматичен и напрегнат мач в Благоевград, белязан от грозен инцидент. След хвърлена от публиката бутилка пострада треньорът на гостите Златомир Загорчич, а за пет минути срещата беше прекъсната.

Белите поведоха в 24-ата минута с гол на Ивайло Димитров от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Цветелин Чунчуков. Въпреки положенията пред двете врати резултатът се запази до почивката.

В началото на второто полувреме съдията Драгомир Драганов даде спорна дузпа за "Пирин", като видя фаул срещу Преслав Йорданов. Конър Хендерсън се възползва и изравни. "Славия" си върна преднината в 59-ата минута, когато Галин Иванов премина през няколко играчи на съперника и стреля в горния десен ъгъл.

Секунди след това Загорчич беше улучен с пластмасова бутилка. Докато му се оказваше медицинска помощ, мачът беше прекъснат.

"Пирин" изравни за втори път в 85-ата минута. Тогава Юлиян Попев центрира и Флорент Боджаджа вкара. Въпреки малкото време до края "Славия" вкара цели три гола. В 90-ата минута Иванов центрира от ъглов удар и Андреа Христов с глава стреля точно.

Секунди по-късно след грешка в защитата на домакините Милев се възползва и вкара. В петата минута на добавеното време Димитров получи извеждащо подаване, излезе срещу вратаря и отбеляза.

В другата среща от група А в осмицата "Черно море" се наложи с 2:0 срещу "Витоша". "Славия" е начело в групата с 37 точки, следвани от варненци с 34 и "Пирин" с 29. "Витоша" остава последен с девет, като след 29 мача все още няма победа.

Дневник