„Берое" се утвърди на третото място в класирането след драматичен успех с 3:2 над "Ботев" (Пловдив) у дома. Съставът на Александър Томаш взе дербито на Тракия с късен гол на Борислав Цонев в 89-ата минута.

"Берое" два пъти повеждаше, но "Ботев" изравняваше. Срещата в Стара Загора беше белязана с два автогола, както и с поапдение №201 на Мартин Камбуров в елита.

Отборът от Стара Загора има 54 точки и води с четири пред "Левски", който по-късно тази вечер приема шампиона "Лудогорец". "Ботев" е пети с 45.

Преди почивката на терена имаше много битка и доста брак в действията на двата отбора, но "Берое" показа по-здрави нерви и в самия край на полувремето поведе. Атака започната от Мартин Райнов беше продължена от Адамович и Леони, а последния намери Педро Еуженио в наказателното поле. Португалецът стреля, топката се отклони в крака на Димитър Пиргов и влетя в мрежата.

След като изстрелът на Еуженио беше прекалено слаб и отиваше извън очертанията на вратата, попадението за "Берое" беше записано като автогол на Пиргов.

На почивката треньорът на "Ботев" Николай Киров пусна на терена златната си резерва Стивън Петков и нападателят бързо му се отблагодари. Таранът се разписа в 52-ата минута, засичайки с глава центриране на Жоао Пауло.

За Петков това беше десети гол в Първа лига, като всички дойдоха, когато той влизаше от резервната скамейка.

След изравнителния гол на "Ботев" стана още по-интересно, след като в 60-ата минута "Берое" отново поведе. Мартин Камбуров вкара дузпа, отсъдена за нарушение на Серкан Юсеин срещу Борислав Цонев.

Пет минути по-късно обаче Иван Бандаловски също си отбеляза автогол и резултатът в Стара Загора отново беше равен.

Точката сякаш устройваше гостите от Пловдив, които не бяха много активни. До края на мача "Ботев" отправи само един удар чрез Стивън Петков, докато "Берое" се хвърли в атака да печели двубоя. Упорството на домакините се увенча с успех в 89-ата минута, когато Борислав Цонев вкара с глава. Халфът засече подаване на Бригидо, за да донесе успеха на своя отбор.

Победата можеше да бъде още по-убедителна, ако в добавеното време Педро Еуженио и Бригидо действаха по-добре, оставайки сами срещу вратаря Чворович.

Dnevnik.bg