ЦСКА се върна на победния път и натрупа самочувствие преди решителните мачове от първенството след убедителен успех с 5:1 над "Верея". Червените, които в рамките на седмица загубиха гостуването на "Лудогорец" и първия полуфинал за купата срещу "Левски", този път се представиха по-убедително.

Стамен Белчев използва момента, за да даде почивка на някои основни играчи като Николай Бодуров и Кристиян Малинов, но и без тях ЦСКА се справи. В срещата отново не играха контузения Кирил Десподов и изтърпяващият наказание Фернандо Каранга.

По два гола за успеха реализираха Роланд Алберг и капитана Божидар Чорбаджийски, а веднъж се разписа и Станислав Манолев от дузпа. ЦСКА си осигури убедителен аванс още до почивката, когато водеше с 3:0. Почетният гол за гостите беше дело на Шемлал

Срещата обаче започна спорно, след като съдията Ангел Ангелов не посмя да изгони централния защитник на червените Александър Дюлгеров. Той фаулира Домовчийски в 14-ата минута, когато нападателят щеше да се откъсне сам срещу вратаря. Защитникът на ЦСКА вече имаше жълт картон за нарушение по-рано, а реферът маркира фаул без да му покаже още един картон.

Две минути след тази ситуация ЦСКА откри резултата след хубава атака отдясно. Манолев напредна и центрира към Алберг, а холандецът с удар от въздуха прати топката в мрежата на Пламен Колев.


Ранното попадение стъписа гостите от Стара Загора и те рухнаха до почивката, получавайки още два гола. Техен автор беше Божидар Чорбаджийски в абсолютно сходни ситуации. В 29-ата и 45-ата минута централният защитник вкара с глава след центрирания от корнер на Тиаго Родригес и на Алберг.

След почивката "Верея" опита да отговори и да изнесе играта в предни позиции, но с три гола преднина за ЦСКА беше много лесно да контролира мача. В 52-ата минута Алберг се разписа още веднъж и окончателно уби интригата.

През втората част Стамен Белчев даде възможност на 17-годишният Валентин Антов да дебютира, а Чорбаджийски вкара третия си гол в срещата, който обаче беше отменен зараду нарушение.

В заключителните 10 минути гостите от Стара Загора бяха по-настоятелни и стигнаха до почетен гол. Негов автор стана Мохамед Шемлал в 84-ата минута. Той наказа груба грешка на вратаря на червените Витаутас Черниаускас.

Крайният резултат оформи Станислав Манолев в първата минута на добавеното време с точно изпълнена дузпа.

С успеха ЦСКА съкрати преднината на "Лудогорец" на три точки преди шампионите да изиграят двубоя си с "Левски".

Дневник