Треньорът на "Левски" Делио Роси определи загубата от "Лудогорец" с 0:1 като нещастие. Сините отстъпиха на "Герена", след като Клаудиу Кешеру вкара директно от корнер, въпреки че малко по-рано Божидар Митрев спаси негов удар от дузпа.

"Мачът беше равностоен и за съжаление се случи това нещастие да ни вкарат в края. На този отбор не трябва да се оставят празни пространства, защото им даваш шанс да контраатакуват. Разбира се сме разочаровани", каза Роси след мача.

Той намекна, че може и да не води "Левски" през следващия сезон, както се говори усилено напоследък.

"Когато реших да поема "Левски" бях наясно, че ще бъде трудно, но не се отказах.В момента сме далеч от първото и второто място, сега е важно да завършим този шампионат подобаващо и да видим откъде ще започнем следващото. Знам, че има добра база, от която да се работи. Държа на това и го мисля, независимо дали аз ще съм треньор следващия сезон или не", каза още Роси.

Според Роси най-голямата грешка е на всеки шест месеца да се започва нещо наново. Той уточни, че "Левски" ще опита да завърши трети.

"Дупката, която съществува се оправя по два начина – или харчиш страшно много пари и взимаш добри играчи, или всяка година взимаш по двама-трима играчи, за да попълваш тима и да вдигаш нивото".

След срещата пред камерите застана и капитанът на "Левски" Божидар Митрев, който беше съкрушен. Той направи силен мач, но пое вината за попадението от корнер на Кешеру.

"Тежко е, съжалявам... Трудът на момчетата отиде на кино. Като видях, че Кешеру ще бие, очаквах такова изпълнение, но не знам какво се случи. След като мачът е свършил злощастно за нас, всичко друго отива на заден план, предадох хората, които бяха тук, както и моите съотборници на терена", заяви Митрев.

Вратарят изрази надежда, че "Левски" ще се пребори за третото място в класирането. Засега сините изостават с четири точки от "Берое".

"Имаме още един директен мач с "Берое". И те ще губят точки, до последно ще е завързана битката за третото място, колкото и жалко да звучи. Още след мача с ЦСКА казах на момчетата да забравят, че сме победили с 2:0, защото виждате какви далеч по-големи отбори в Европа допуснаха отпадане", добави капитанът на "Левски".

Дневник