Манчестър сити" спечели титлата на Висшата лига пет кръга преди края на сезона. "Гражданите" са недостижими на върха, след като "Манчестър юнайтед" шокиращо загуби от последния в подреждането "Уест Бромич" като домакин на "Олд Трафорд".

"Сити", който в събота победи "Тотнъм" с 3:1 като гост има преднина от 16 точки.

За "гражданите" това е трета титла в ерата на Висшата лига след 2011-12 и 2013-14 и общо пета в историята на клуба.

На "Олд Трафорд" "дроздовете" спечелиха след гол на Джеймс Родригез в 73-ата минута. Нападателят се разписа след корнер и се оказа най-съобразителен в наказателното поле на "Юнайтед".

Съставът на Жозе Моуриньо за пореден път не беше висота и отправи само четири точни удара към вратата, а три от добрите положения се откриха пред Ромелу Лукаку. Белгиецът обаче не успя да се разпише.

Преди седмица "Юнайтед" победи градския си съперник с много силна и вдъхновена игра, но този път тотално разочарова. "Гражданите" пропуснаха да спечелят титлата рекордно рано, при това пред собствена публика.

Преди срещата на "червените дяволи" мениджърът на "Сити" Пеп Гуардиола коментира, че няма да гледа мача на градския съперник. Той обясни, че ще играе голф и единственият резултат, който го интересува е бърди или буги.

Дневник