Ювентус" направи сериозна крачка към седма поредна титла в Серия А, възползвайки се от грешната стъпка на "Наполи". Два часа след равенството на неаполитанците 0:0 с "Милан", "бианконерите" победиха "Сампдория" с 3:0.

Точни за успеха бяха Марио Манджукич, Бенедикт Хьоведес и Сами Кедира.

С шест оставащи кръга "Ювентус" води с шест точки пред "Наполи", а след седмица двата тима се изправят един срещу друг на "Алианц стейдиъм" в Торино. В сряда има и междинен кръг, в който "Ювентус" гостува на "Кротоне", а "Наполи" приема "Удинезе".

"Бианконерите" се измъчиха през първата част, но в самия ѝ край откриха резултата. Марио Манджукич засече с десния крак центриране на Дъглас Коста, пласирайки се отлично между двама защитници. Хърватинът затвърди добрата си форма, след като в средата на седмицата вкара два пъти и на "Реал" (Мадрид) в Шампионската лига.

Час след началото на мача "Ювентус" удвои след точно изпълнение на Хьоведес. Германският национал, който получи рядък шанс да изява и игра като десен бек засече с плонж центриране на Дъглас Коста.

Крайният резултат оформи Сами Кедира, отново след подаване на Коста. Бразилецът напредна отдясно и върна топката към точката на дузпата, където Кедира я прати прати в мрежата.

Дневник