Гиманстичката Катрин Тасева спечели един сребърен и два бронзови медала в последния ден от Световната купа в италианския град Пезаро. След сребърното отличие, което грабна в многобоя в петък и събота, 20-годишната гимнастичка продължи със силно представяне и във финалите на отделните уреди.

Най-силното съчетание на Тасева беше на лента, където тя получи оценка 18.050 при трудност 9.600. Това ѝ стигна за среброто, а златният медал спечели рускинята Дина Аверина. Трета се класира другата от близначките – Арина.

На бухалки Тасева беше трета с оценка 18.350 (трудност 10.2) и остана зад Линой Ашрам от Израел и Влада Николченко от Украйна. Във финала на обръч, българката се нареди зад близначките Арина и Дина, където беше с оценка 18.300. Тасева беше близо до бронз и във финала на топка, където беше оценена с 18.050, но игралата с последен номер Екатерина Салос от Беларус я изпревари.

Състезанието в Пезаро беше по-трудно за Невяна Владинова. Тя се възстанови след контузия в глезена и взе участие на три от финалите на отделните уреди – топка, обръч и бухалки. В първия се представи най-добре взимайки петото място, докато на другите имаше неточности. На обръч Владинова остана осма след грешка и излизане извън очертанията, а на бухалки беше седма.

Следващият кръг от Световната купа е в Ташкент между 20 и 22 април.

Дневник