Реал" (Мадрид) се върна на третото място в Ла Лига след победа с 2:1 като гост на "Малага" в последен двубой от 32-ия кръг. Шампионът за миналия сезон буквално засили съперника си към Сегунда, след като "Малага" остава на дъното с едва 17 точки от 32 мача.

В основата на успеха беше Иско, който се развихри срещу състава, в който прекара два сезона и откъдето беше купен в "Реал". Халфът вкара първия гол и подаде за втория, дело на Каземиро. Попадението за домакините отбеляза Ролан секунди преди края на мача.

В срещата Зинедин Зидан излезе с голяма част от резервите, като единствено Серхио Рамос, Даниел Карвахал, Кейлор Навас, Иско, Карим Бензема и Каземиро играха от основния състав. Марсело и Тони Кроос бяха на пейката, но не се появиха, а извън групата останаха Кристиано Роналдо, Гарет Бейл, Лука Модрич и Рафаел Варан.

Отсъствието на големите звезди не се отрази и "Реал" поведе в 28-ата минута, когато точен беше Иско. Той изпълни прекрасно пряк свободен удар, но отказа да се радва, показвайки уважение към "Малага".

До почивката домакините отправиха само един точен удар, а и вялата обстановка на трибуните на "Ла Росаледа" не им помогна особено. Интригата си отиде окончателно в 63-ата минута, когато Каземиро вкара втори гол. Бразилецът получи хубаво подаване от Иско и от десетина метра нямаше как да сгреши.

След това "Реал" действаше в лежерно темпо и това позволи на "Малага" да стигне до почетен гол. Той беше вкаран от Ролан в третата минута на добавеното време.

В подреждането "Реал" е трети с 67 точки, на четири зад "Атлетико" (Мадрид). По-рано през деня "дюшекчиите" победиха "Леванте" с 3:0 с попадения на Кореа, Антоан Гризман и Фернандо Торес.

Дневник