Без победител завърши 169-ото издание на дербито между "Лацио" и "Рома". Срещата двата тима, които заемат третото и четвъртото място в таблицата беше чакана с голямо нетърпение, но не задоволи претенциите на публиката и завърши 0:0.

Дни след подвига си в Шампионската лига, където изхвърли "Барселона", "Рома" не успя да повтори силното си представяне. "Вълците" записаха трети последователен мач в Серия А без успех, докато "Лацио" прекъсна серията си от две победи.

За 90 минути бяха отправени само два точни удара, а "орлите" играха и с човек по-малко десет минути, след като Стефан Раду беше изгонен в 80-ата минута.

Равенството не беше в полза на нито един от двата отбора в борбата за място след първите четири, което ще оситури директно място в групите на Шампионската лига през следващия сезон. Шест къга преди края на шампионата "Лацио" и "Рома" имат по 61 точки. Двата отбора са далеч от първите две места, но имат преднина от една точка пред петия "Интер".

Първата част премина при разделено превъзходство, като играта на двата отбора не спореше. Грешките преобладаваха, като футболистите на терена не отправиха нито един точен удар към двете врати.

В седмата минута Марко Пароло можеше да даде преднина на "Лацио", но италианецът стреля високо над вратата след неразбирателство в отбраната на "Рома". "Вълците" натиснаха своя съперник в края на първата част и имаше няколко добри възможности за гол. Футболистите на "Лацио" отговориха на импулса на своя съперник с груби действия в защита.

В 37-ата минута Бруно Перес уцели греда след чудесно извеждащо подаване в дълбочина на Раджа Наинголан, а секунди по-късно Един Джеко не успя да засече отблизо.

През второто полувреме ситуацията на терена не се промени. Чиро Имобиле имаше добра възможност в 66-ата минута, но голмайсторът на "Лацио" стреля неточно от въздуха след прехвърлящ пас на Сергей Милинкович-Савич.

В последните десет минути "Лацио" игра с човек по-малко след втори жълт картон на Стефан Раду. Джеко можеше да донесе победата на "Рома" в добавеното време, но първо Томас Стракоша спаси, а при втората ситуация ударът на нападателя се отби в напречната греда.

Дневник