„Монако" ще възстанови разходите на феновете, които изгледаха на живо гостуването на "Пари Сен Жермен". Тимът от княжеството беше детрониран като футболен шампион на Франция след унизителната загуба с 1:7 на "Парк де пренс".

"Монако" реши да компенсира червено-белите фенове, които бяха в сектора за гости на мача с ПСЖ. Уреждането на споразуменията ще започне в началото на седмицата", обявиха от клуба.

"Монако" можеше да отложи празненствата в Париж с още поне два кръга, но вместо това допусна една от най-тежките шампионатни загуби в историята си. Пет кръга преди края на сезона "монегаските", които разпродадоха почти всичките си звезди през лятото, изостават със 17 точки от ПСЖ, а авансът им в битката за място в Шампионската лига беше съкратен на четири точки.

"За нас това е катастрофа. Единствените, които бяха на ниво, бяха нашите фенове, за което им благодарим. Ще направим всичко по силите си да ги накараме да се гордеят с нас в следващия мач. Бяхме изпратени в нокдаун, но не сме нокаутирани. От нас зависи да завършим силно сезона и да заемем второто място. Очаквам силен отговор от играчите срещу "Гингам" в събота", заяви вицепрезидентът на "Монако" Вадим Василиев.

Старши треньорът Леонардо Жардим заяви, че загубата в Париж ще остане много болезнен спомен. "Този мач ще остане завинаги в съзнанието ми. Това е най-голямата ми загуба като треньор. Сега трябва всички - играчи и щаб - да положим повече усилия, за да вдигнем нивото", каза португалецът, който миналата година изведе отбора до първа титла от 17 години и до полуфинал в Шампионската лига.

"Монако" допусна трета загуба в три мача с ПСЖ през този сезон. Парижани спечелиха с 3:0 във финала за Купата на лигата в края на март и с 2:1 в първия шампионатен мач през ноември.

Dnevnik.bg